VABILO na konferenco: “Uspešna komercializacija znanja univerz”, 2. junij 2022, Zoom

Rektorska konferenca Republike Slovenije vabi na konferenco z naslovom “Uspešna komercializacija znanja univerz”, ki se bo odvila 2. junija 2022 preko spletne aplikacije Zoom, med 9:00 in 15:00. Konferenco organizirata Univerza v Ljubljani in Univerza v Mariboru, skupaj z Univerzo na Primorskem in Univerzo v Novi Gorici, v partnerstvu z Združenjem evropskih strokovnjakov za prenos znanja in tehnologije (ASTP).

Konferenca se osredotoča na paleto možnosti prenosa zaščitene intelektualne lastnine in tehnologij v gospodarstvo. Posebno pozornost bo namenjena tematiki ustanavljanja odcepljenih podjetij. Na tem področju nov Zakon o znanstvenoraziskovalni in inovacijski dejavnosti prinaša nove možnosti ter izzive, kako postaviti temelje za razvoj tega področja v Sloveniji.

Namen konference je povečati zavedanje o pomenu prenosa znanja, razjasnitev temeljnih pojmov in pregledu dobrih praks iz tujine. Namenjena je vodstvenim kadrom univerz in odločevalcem ter ostali zainteresirani javnosti.

Na konferenco se prijavite najkasneje do 31. maja prek Zoom registracije. Po uspešni registraciji boste po e-pošti prejeli povezavo do spletnega dogodka.

 

Več informacij o vsebini in govorcih lahko najdete v priloženem programu ali na spletni strani.

Vabljeni, da se dogodka udeležite!