VABILO na posvet “Digitalni razvoj Slovenije: perspektive, problemi in rešitve”, 15. 06.

Člane in ostale zainteresirane obveščamo, da Svet za razvoj SAZU organizira posvet z naslovom »Digitalni razvoj Slovenije: perspektive, problemi in rešitve«, ki bo potekal v torek, 15. junija, med 11. in 14.30 uro, v digitalnem okolju MiTeam. Gre za serijo posvetov o »Komunikacijskih tehnologijah za življenje na daljavo: med oddaljenostjo in odtujenostjo«, s katero se vzpodbuja poglobljeno strokovno razpravo o prednostih in pasteh različnih odločitev v tem obdobju na poti pospešenega razvoja digitalne družbe. 

Posebej bi vas radi opozorili na priložnost, ki jo imete kot člani: prispevate lahko svojo predstavitev, in na ta način vam posvet ponuja odlično priložnost, da opozorite nase »Europe’s largest digital innovation community« ter s tem opozorite na svoje inovativne rešitve, ki predstavljajo potencial za financiranje iz NOO programa in drugih EU sredstev. Svoje predstavitve (video, PPT ali PDF obliko zapisa) lahko pošljete preko povezave, ki se nahaja v pripetem vabilu.

Registracija na dogodek je možna do ponedeljka, 14. junija, do 17. ure oziroma do zapolnitve prostih mest. Priporočamo, da z registracijo pohitite (povezava do registracije se nahaja v pripetem dokumentu). Vsi, ki se ne boste uspeli pravočasno registrirati in se udeležiti posveta v interaktivnem okolju MiTeam, si boste posnetek posveta lahko ogledali preko Youtube kanala. 

Na posvetu bo sodeloval tudi eden od glavnih svetovalcev EU na digitalnem področju Willem Jonker, ki bo po svojem nastopu cca 20 min na voljo za odgovore na vprašanja udeležencev. V ta namen lahko do ponedeljka, 14. 06. zjutraj pošljete svoja potencialna vprašanja v angleškem jeziku g. Francu Matjažu Zupančiču, koordinatorju priprave posveta (tico.c5@gmail.com).

V sklopu zaključne predstave se zainteresiranim podjetjem ponuja tudi možnost 2 min nastopa v živo. Zainteresirani se lahko prijavite po mailu gospodu Edu Sternadu (esternad@institute-sdt.eu ).

Vabljeni, da se udeležite posveta. Vse informacije so na voljo v vabilu.