Vabilo: Okrogla miza – Z robotiko do hibridne medicine, 9. 12. 2021 ob 14:00 (hibridno)

Vabimo, da se v okviru kongresa Industrija 4.0 in robotika, udeležite okrogle mize z naslovom “Z robotiko do hibridne medicine”, ki bo potekala v četrtek, 09. 12. 2021 , s pričetkom ob 14:00 in ga organizira SRIP Zdravje medicina.

Ali gremo proti hibridni medicini?

Danes se medicina hitro razvija na več mejah: od novih procesov za razvoj in proizvodnjo zdravil, razvoja novih načinov zdravljenja do uvajanja novih izdelkov, ki temeljijo na ključnih tehnologijah naslednje generacije, ki temeljijo na robotiki, bioinformatiki in povezljivosti 5G. To ustvarja izzive in priložnosti za zdravnike in specialiste, ki želijo sprejeti in sprejeti nove možnosti, kot tudi za regulatorje, distributerje in sisteme oskrbe bolnikov. Ti specialisti lahko povežejo novo z uveljavljenim, s ciljem povečanja kakovosti življenja bolnikov in občanov.

Zdravstvena obravnava stremi k učinkovitemu, natančnemu, personaliziranemu pristopu; vedno bolj se prepleta z drugimi znanstvenimi disciplinami in tako ponuja pristop, osredotočen na pacienta. S tem dogodkom želimo opozoriti na raznolikost potencialov znanstvenih raziskav na področju znanosti o življenju, umetne inteligence in inženiringa, ki lahko zgradijo most proti potrebam sodobne medicinske znanosti, da bi ustvarili inovativne in revolucionarne rešitve. Novica o Xenorobotih je prišla do nas pred dnevi in ​​človek se vpraša, kaj bo prinesla prihodnost.

Zato v SRIP Zdravje – medicina povezujemo »odlične in kreativne« akterje na fokusnih področjih zdravljenja raka, translacijske medicine, zeliščne medicine in kozmetike, aktivnega zdravega staranja in biofarmacevtike. Že zdaj bi radi poudarili pomen raziskovanja potenciala in obogatitve, ki jo robotika prinaša na področje zdravstvenega varstva, dolgotrajne oskrbe in dobrega počutja.

Naši govorci na okrogli mizi bodo delili stališča o medicinskih in tehnoloških vidikih uvajanja in uvajanja novih pristopov. Okroglo mizo bo moderirala dr. Alenka Rožaj Brvar, koordinatorica SRIP Zdravje – medicina, ki se bo pogovarjala z dr. Vojkom Flisom, dr. Zlatkom Matijačičem ter mag. Janko Burgarjem.

Vabljeni k udeležbi v živo ali preko zoom povezave. Dogodek bo potekal v Digitalnem središču Slovenije, v angleščini. Dodatne informacije, vključno z registracijo na info@sis-egiz.eu ali na spletni strani DIH https://eu2021.dihslovenia.si/events/kongres-z-robotiko-do-hibridne-medicine/