Vabljeni na mednarodni simpozij: BIOCHEMISTRY AND MOLECULAR GENETICS IN MEDICINE, 6. in 7. julij 2023

Inštitut za biokemijo in molekularno genetiko (IBKMG) Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ob 50-letnici inštituta (1972–2022) in 30-letnici Medicinskega centra za molekularno biologijo (MCMB) (1992–2022) organizira mednarodni znanstveni simpozij Biochemistry and molecular genetics in medicine (Biokemija in molekularna genetika v medicini), ki bo potekal od 6. do 7. julija 2023 v Veliki predavalnici Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

IBKMG in MCMB sta v desetletjih svojega obstoja pomembno zaznamovala razvoj področja biokemije in molekularne biologije, tako na področju temeljnih raziskav, kot tudi na področju translacijskih raziskav in prenosa  novih tehnologij v klinično prakso. Člani IBKMG in MCMB zelo uspešno sodelujemo tudi s številnimi vrhunskimi raziskovalnimi ustanovami po svetu in tako odpiramo vrata novim znanjem. Poleg raziskovanja je naše ključno poslanstvo tudi izobraževanje in prenos znanja na mlajše generacije v okviru dodiplomskega študija, še zlasti pri izobraževanju študentov medicine in dentalne medicine, kot tudi v okviru interdisciplinarnih doktorskih študijev Biomedicine in Bioznanosti.

Znanstveni simpozij z mednarodno udeležbo je namenjen predstavitvi laboratorijev in raziskovalnih centrov, ki delujejo v okviru IBKMG, njihove ekspertize in najpomembnejših raziskovalnih dosežkov ter znanstvenih sodelovanj z raziskovalci in ustanovami doma in po  svetu.

Srečanje je namenjeno raziskovalcem s področja biomedicine in bioznanosti, zdravnikom in drugim zdravstvenim delavcem, študentom medicine, dentalne medicine in drugih naravoslovnih ved, pa tudi bolnikom in širšim javnostim, ki jih zanima področje biokemije in molekularne genetike.

Srečanje bo v celoti potekalo v angleškem jeziku.

Udeležba na srečanju je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava preko spletne strani TUKAJ.  Udeleženci lahko prejmejo tudi  potrdilo o udeležbi.

Vljudno vabljeni.

PROGRAM SREČANJA