Virtualna konferenca “Principles of Successful Patient Involvement in Cancer Research – The Way Forward”, 7. 9. 2021

Obveščamo vas, da bo 7. 9. 2021 med 9.30 do 12.30 potekala virtualna konferenca z naslovom “Principles of Successful Patient Involvement in Cancer Research – The Way Forward”, ki jo organizira nemško Zvezno ministrstvo za raziskave in izobraževanje v sodelovanju s portugalskim Ministrstvom za znanost in tehnologijo ter Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport RS. 

Na dogodku bo predstavljen dokument Principi uspešnega vključevanja bolnikov v raziskave raka, ki je nastal na pobudo nemškega ministrstva v dialogu z mednarodnimi predstavniki društev bolnikov in raziskovalne skupnosti s področja raziskav raka v drugi polovici leta 2020. V diskusiji o prihodnjih korakih in namerah bodo sodelovali  regionalni, nacionalni in evropski deležniki s področja znanosti in zagovorništva bolnikov, med njimi tudi dr. Tanja Španič kot predsednica Evropske Zveze in Slovenskega združenja Europa Donna ter dr. Tanja Marinko kot vodja Sektorja radioterapije, Onkološki inštitut Ljubljana.

Agenda dogodka je dostopna na tej povezavi. Brezplačna registracija je obvezna do 6. 9. 2021na www.registration-principles.de

Vljudno vabljeni, da se dogodka udeležite.