Zadnji dan za prijavo: webinar na temo zdravil in kliničnega preskušanja, 19. 05. 2021 ob 9:00

Medicon Valley Alliance skupaj s Charles Rivers organizira spletno delavnico na temo “Kako zdravilo popeljati od idejne zasnove do kliničnega preskušanja”.

Na spletnem dogodku bo sodelovalo podjetje Charles River Laboratories, Inc., ki je ameriška korporacija, specializirana za različne predklinične in klinične laboratorijske storitve za farmacevtsko industrijo, industrijo medicinskih pripomočkov in biotehnologijo. S svojim integriranim multidisciplinarnem strokovnim znanjem o zdravilih in zmožnostjo testiranja, podjetje omogoča podatke, s katerimi druga podjetja in industrije v svojih programih odkrivanja zdravil preidejo od zgodnjega odkrivanja in raziskovanja do stopnje “Investigational New Drug” (IND). 

Spletni dogodek (webinar) bo potekal v sredo, 19. 05. 2021, s pričetkom ob 9.00 do 10.30 (CEST). 

Na dogodek se je potrebno prijaviti, in sicer na tej spletni povezavi.  

AGENDA

8:50 –  Registracija spletnih udeležencev

9:00 – Dobrodošlica s strani Medicon Valley Alliance (David Munis Zepernick, vodja poslovnega razvoja in javnih zadev, zveza Medicon Valley)

9:05 – Uvod (Kim Dekermendjian, pridruženi direktor poslovnega razvoja – Discovery Services Scandinavia)

9:10 – Integrirano odkrivanje zdravil – hitrejša pot do predkliničnih kandidatov (Chris Hurley, direktor službe za stranke, Discovery UK)

9:45 – Kako priti od kandidata do kliničnega preskušanja (Keith Sutton, znanstveni svetovalec, Charles River)

10:20 – Diskusija

10:30 – Zaključek spletnega seminarja

Dogodek je odlična priložnost za vse naše člane, ki imajo interes razvijati ali se že ukvarjajo z inoviranjem ali preskušanjem novih zdravil.